Президентите на 12 държави от НАТО вече се обявиха в подкрепа за

...
Президентите на 12 държави от НАТО вече се обявиха в подкрепа за
Коментари Харесай

Радев не се включи в декларация на европейски президенти в подкрепа на членство на Украйна в НАТО

Президентите на 12 страни от НАТО вече се оповестиха в поддръжка за участието на Украйна в алианса. Това се показва в взаимно изказване, оповестено на уеб страницата на литовския президент.
 
Това са Чехия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Словакия, Канада, Германия и Съединени американски щати. България към момента не е измежду тях.
 
Държавните ръководители заявяват, че са посетили Киев по време на войната и са видели със личните си очи последствията от съветската експанзия, заради което не могат да останат безмълвни пред грубото нарушение на интернационалното право от страна на Руската федерация.
 
" Отново заявяваме поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ние не признаваме и няма да признаем опитите на Русия да анексира украинска територия. Твърдо поддържаме решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на бъдещото участие на Украйна ", се споделя в изказването.
 
Президентите също по този начин декларират, че всички, които правят нападателни закононарушения, би трябвало да бъдат подведени под отговорност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР